Istoria New Holland

Posted by admin 03.05.2015 0 Comment(s)

Istoricul companiei

\n\n

La baza formării actualei companii New Holland au stat patru pionieri în domeniul utilajelor, situaţi atât în Lumea Nouă, cât şi în Lumea Veche: Abram M. Zimmerman, Henry Ford, Leon Clayes şi Giovanni Agnelli. Compania îşi primeşte denumirea de la localitatea omonimă din Pennsylvania, SUA, unde, în 1895, Abram M. Zimmerman înfiinţează un atelier şi o fabrică de echipamente pentru agricultură. De partea cealaltă a Oceanului, în Belgia, la Zedelgem, mecanicul Leon Clayes a realizat primele maşini de recoltat şi a produs în 1906 prima combină. În America, în 1907, Henry Ford, deţinătorul companiei de automobile din Detroit, a început proiectarea primelor prototipuri de tractoare, urmând ca, din 1917, să producă primele tractoare din lume, seria Fordson F, denumite atunci „Automobile Plow“ („automobilul cu plug“). Mai târziu, în 1918, în Italia, producătorul de camioane şi auto­mobile Fiat lansează seria de tractoare 702 cu care câştigă concursul de arat de la Senils, Franţa. Ulterior, senatorul Giovanni Agnelli, fondatorul Fiat, s-a implicat în promovarea tractoarelor pentru agricultura italiană astfel încât, în anii ’40, compania italiană fabricase peste 9.000 de tractoare pentru piaţa locală şi internaţională. Cei patru producători de utilaje agricole aveau să se unească sub aceeaşi egidă de-a lungul timpului, începând din 1964 până în 1991, pentru a forma cel mai important trust co­mer­cial în domeniul producţiei de utilaje agricole din lume.

\n\n

Astăzi, compania New Holland desfăşoară activităţi atât în domeniul construcţiilor, cât şi în cel agricol, făcând parte din divizia Fiat Industrial şi reprezentând a treia companie producătoare de utilaje industriale la nivel mondial după Caterpillar şi Volvo şi prima din sectorul agricol, cu o cifră de afaceri de 21,3 miliarde euro, conform reprezentantului companiei, Franz Murman. În cadrul Fiat Industrial se mai regăsesc şi firmele Case şi Steyr, producătoare de tractoare agricole şi industriale, dar şi fabricantul de maşini utilitare, Iveco.

\n\n

Compania, în date şi cifre

\n\n

New Holland Agricultură are o cifră de afaceri de 15,6 miliarde de euro şi este prezentă pe întreg mapamondul printr-o reţea de peste 3.000 de dealeri, producând trac­toare adaptate pentru toate tipurile de ferme, începând de la 20 CP la 670 CP. Compania deţine 68 de fabrici în care lucrează peste 62.000 de oameni şi 55 de centre de cercetare-dezvoltare, situate pe toate continentele.

\n\n

Valorile promovate de compania New Holland sunt tradiţia în dezvoltarea celor mai viabile soluţii tehnice pentru fermieri, evidenţiată prin motoarele Fiat Powertrain, dotate cu SCR, cu transmisie uscată cu dublu ambreiaj (TCT) şi TwinAir, apropierea faţă de clienţi, sustenabilitatea şi inovaţia în fabricarea unor tractoare şi combine durabile, cu un randament înalt în condiţii de utilizare a unei cantităţi mai mici de combustibil pentru a limita emisiile poluante.

\n\n

Astfel, încă din 2006, compania se remarcă prin poziţia de lider în domeniul utilizării energiei curate datorită dez­voltării carburanţilor din surse regenerabile (biodiesel) şi a sistemelor de reducere a emisiilor. De asemenea, peste 20 de game de tractoare şi 9 game de combine au fost dotate cu tehnologia TIER 4A, ce reduce semnificativ emisiile poluante şi creşte puterea motorului. Mai mult decât atât, „pentru producerea biomasei, am introdus un nou echipament la maşinile de recoltat furaje pentru a fi capabile să recolteze material lemnos, salcie sau masă vegetală necesară producerii biogazului“ – a mai declarat reprezentantul NH, Franz Murman.

\n\n

sursa:agro-bussines.ro

\n\n

 

\n\n

 

\n\n

\n\n

\n\n

Leave a Comment